FORTÆLLING​

Undervisningen er tildelt timer i ugeplanen i 2. og 3. klasse. Herudover bliver fortælling anvendt i historieundervisningen og i forbindelse med tema- og emneuger.

Formålet med undervisningen i fortælling er at styrke elevernes bevidsthed og identitet. Elevernes evne til indlevelse skal fremmes, for på den måde at øge deres lyst til at videregive og skabe fortællinger på baggrund af tilegnet viden.

CENTRALE KUNDSKABS- OG FÆRDIGHEDSOMRÅDER

Historie og eventyr i fortid og nutid

Tid og rum

Undervisningern skal give eleverne mulighed for at

• ​leve sig ind i fortællingens univers
  • ​styrke fantasien
  • ​styrke den personlige udvikling

SLUTMÅL

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder

• undervisningens mål er skabe grobund for en dannelsesproces hos den enkelte elev og der er ingen forventning om, at eleverne skal kunne reproducere hele eller dele af undervisningen.
  • dannelsesprocessen tager sit udgangspunkt i det spændingsfelt som de enkelte fortællinger frembyder. Det kan være det gode kontra det onde, retfærdighed kontra uretfærdighed eller sandhed og løgn.

TRINMÅL/FAGPLAN

Forslag til emner

1. ​​De islandske sagaer
  2. ​Nordiske myter og sagn
  3. ​Opdagelsesrejser
  4. ​Folkeeventyr
  5. ​Græske gude- og heltesagn

Fortællingen er det bærende element i undervisningen!