Kristendomskundskab

Undervisningen er tildelt 1 time i ugeplanen fra 1. klasse til 6. klasse. Herudover bliver emner og temaer berørt i forbindelse med emne- og temauger. I 8., 9. og 10. klasse er faget ikke tildelt særskilte timer, men religiøse og etiske temaer vil blive berørt i forbindelse med undervisningen i samfundsfag, psykologi, historie, biologi, geografi og dansk.

Formål

Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kendskab til bibelske fortællinger og forståelse af kristendommens betydning for værdigrundlaget i vor kulturkreds. Derudover indgår ikke-kristne religioner og livsanskuelser med henblik på, at eleverne får forståelse af andre livsformer og holdninger.

Undervisningen tager sit udgangspunkt i kristendommen, som denne fremtræder i historisk og nutidig sammenhæng.

• ​Centrale kundskabs- og færdigheds områder
  • Livsfilosofi
  • Bibelske fortællinger
  • Kristendommen og dens forskellige udtryk i historisk og nutidig sammenhæng

Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser

De centrale kundskabskabbs- og færdighedsområder er grundlaget for tilrettelæggelsen, gennemførelsen og evalueringen af undervisningen, således at eleverne får mulighed for at

• uddybe deres erfaringer og oplevelser i mødet med det faglige stof
  • forholde sig til den religiøse dimension i tilværelsen og dens betydning for livsopfattelsen hos det enkelte menneske, for medmenneskelige relationer og for forskellige samfund
  • styrke deres indsigt i kristendommen samt andre religioner og livsopfattelser, som de kommer til udtryk i Danmark og resten af verden
  • forholde sig til grundlæggende livsspørgsmål og etiske problemstillinger samt handle i overensstemmelse hermed.

Slutmål

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

• udtrykke viden om centrale fortællinger fra Det Gamle og Nye Testamente
  • diskutere de bibelske fortællingers sigte og perspektiv og deres tydning af tilværelsen